Alla inlägg under januari 2007

Av klara - 30 januari 2007 13:00


Det kanske anses lite lågt det här med att tjuvlyssna, men det är väldigt
intressant tycker jag. Jag lyssnar alltid extra noga när jag är ute och åker
buss, tunnelbana och tåg.
Det är inte så mycket en fråga om själva tjuvandet, mera om att kika in lite och reflektera över hur lika vi Människor faktiskt är i grunden.

Hört på ett kontor nyligen, äldre man (A) pratar med yngre kvinna (B):

B: Hur går det nu, ska ni flytta?
A: Nää, det går inte ...
B: Går inte, varför det?
A: Regeringen vill inte ...
B/skrattar: Du menar din fru?
A/nickar: Om regeringen inte vill då går det inte det vet du väl ...

Av klara - 30 januari 2007 12:52

Ett par välsittande pjäxor kan vara nyckeln till en lyckad skidsemester. Råd & Rön testar 14 modeller i mellanprisklassen.

Av klara - 30 januari 2007 11:52

Sven-Gunnar försöker slå bort elpannan ur skallen. Bara sluta fungera! Trots att säljaren sa att den var så gott som ny. Femton år är ju bara barnet för en elpanna. sa han. Går som en klocka! Jo pyttsan! Sådana där uttalanden retar en man som Sven-Gunnar; man ska inte säga att en elpanna är så gott som ny när den är femton år gammal. Och man ska definitivt inte säga att den går som en klocka när den inte gör det. Jäkla typ! Det retar Sven-Gunnar att han är tvungen att punga ut med sina surt förvärvade slantar till en jourkille bara för att säljaren inte var renhårig. Och den där jourkillen går förstås inte heller att lita på, honom gick det ju inte ens att få tag på trots att han hade jour! En sådan kille kör garanterat svart också! Pengarna rätt ner i fickan bara. Mina pengar! tänker Sven-Gunnar och sträcker på sig och hoppas att det bara rör sig om en struntsak, en slang för en hundralapp eller två. Men känslan bådar inte gott, förmodligen rör det sig om en helt ny panna. Och det blir minsann inte billigt! Han sträcker på sig och tar en klunk av det kalla kaffet.
- Fy fan vilket fosterfördrivningsmedel!
Och det är när han reser sig för att hälla ut kaffet i vasken som det händer igen. Det är nu det kommer, det där som ingen kan upptäcka genom att titta på utsidan av Sven-Gunnar och hans till synes helt normala liv. Det är nu det börjar ta över igen, det där som drabbbar honom om nätterna. Hemligheten faller över honom lika oväntat som en hastig regnskur från en klarblå himmel. Han försöker skjuta bort tankarna genom att gapa och låtsas gäspa och sträcka på sig ännu några gånger, men det fungerar inte. Han stoppar ner skjortan i byxorna igen trots att han vet att det är lönlöst. Ingenting hjälper när lusten redan är över honom; och eftersom han aldrig någonsin tidigare lyckats motstå det märkliga suget är han redan inställd på att han inte ska lyckas den här gången heller. Innerst inne skäms han och varenda gång han lovat sig själv att sluta upp, har han misslyckats att framkalla viljan och kraften som krävs för att ta beslutet. Att sluta för gott känns så definitivt. Han funderar på om det skulle gå lite lättare med någon form av nedtrappning ...

klara...

på besök...

Fråga mig

1 besvarad fråga

GÄSTBOK*******

Kategorier...

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Nya inlägg...

Gamla inlägg...

Vad tycker du...

Var vill du helst bo?
 I en Stad
 Nära Naturen
 På en Ö
 På en Annan Planet...

Arkiv...

Länkar...

RSS

Sabotera Spam - Klicka Här

Dagens Ord...

Pop

Populära bloggar

Ovido - Quiz & Flashcards