Direktlänk till inlägg 4 februari 2007

Porträtt Sven-Gunnar Nordin - del XII ...

Av klara - 4 februari 2007 14:17

Hade han en dagbok där han skrev upp allt snusk också? Sven-Gunnar kunde riktigt höra Jerkas nedlåtande ton. Precis som när han snackade om svartskallar skulle han snacka om Sven-Gunnar - om han visste något. Jerka gillade inte invandrare men Sven-Gunnar hade ingenting emot utlänningar. Och en gång sa han faktiskt till. Om det var krig här och du behövde fly så skulle du nog vara tacksam över att nåt annat land tog emot dej sa han. Men Jerka var stenhård. Iskall och full av fördomar. Ut med parasiterna sa han. Dom ljuger ju för att komma åt våra socialbidrag fattar du väl. Sedan frågade han om Sven-Gunnar fått bidrag någon gång. Och det hade han naturligtvis inte. Nä då då sa Jerka. Men dom där jävla turkarna och juggarna och serbokraterna och arabjävlarna får pengar till allt skit som du och jag måste jobba ihop sa han. Jerka kunde vara väldigt hetsig. Sven-Gunnar ville inte gå så långt som att kalla honom aggressiv, men hetsig var han definitivt. Vet du det Gunnar skrek han en gång när Eva och satt på deras terass och åt Filé Mignon Black and White, att en av mina verkstadskillar har en morsa som jobbar på socialen. Och hon vet nog fan hur det går till eller skulle hon ljuga menar du? Svenne säger att dom får pengar till tv-apparater och paraboler till och med. Hör du det! Har du fått pengar till tv och parabol nån gång? Nä nä nä låt dom jobba som vanligt folk. Krig fnös han och sa att Sven-Gunnar var naiv. Han tyckte inte om Jerka när han gick på sådär.
Tänk om Jerka skulle få nys om ... Det började bli farligt nu. I början hade Sven-Gunnar mest dröjt sig kvar i rummen på måfå men efter hand blev han tvungen att uppfinna situationer för att skaffa sig en anledning att besöka gästernas rum när de inte var där. Ibland låtsades han glömma att kontrollera luftkonditioneringen och letade ut ett gömställe han kunde återvända till senare. Och lakan och duschar måste också kollas liksom kylskåp och rinnande kranar och tv-antenner och annat som kunde krångla utan att folk upptäckte det. Sven-Gunnar hade blivit riktigt bra på att hitta olika anledningar att göra små ärenden hit och dit för att hitta lämpliga situationer som han kunde utnyttja senare. Han kunde nästan lukta sig till vilka hotellgäster som var intressanta. Och så var det ju det där med ficklampan ... Men ingen skulle förstå. De skulle kalla honom snuskhummer och ... Fy satan! Så här hade han aldrig tänkt förut. Helt normalt var det kanske inte om han tänkte efter. Och anteckningarna! Anteckningarna var egentligen bevis nog trots att han börjat skriva mest för att han tyckte det var en rolig uppfinning som höll honom sysselsatt både före och efter. Den dagen Sven-Gunnar inhandlade sin första Kassabok i pappershandeln på Götgatan för tio år sedan hade han inte tänkt att det skulle hålla på så här länge. Det gick liksom av sig själv på något vis. Han förde noggrant in alla händelser mest för att få tiden att gå. Och någon kamera hade han inte, så lågt hade han inte sjunkit även om tanken lockat honom ibland. Men det var alldeles för riskabelt. Blixten kunde avslöja honom och när försäljaren nere på Hasselblads som visat infrakameran började ställa frågor fick Sven-Gunnar kalla fötter. Dessutom var en sådan kamera väldigt dyr. Utslaget på tio år blev det förstås en struntsumma men ... Nej fy satan! Tänk om han skaffat sig en infrakamera som Jerka skulle lägga vantarna på om han blev avslöjad. Han vågade inte ens tänka på den skammen ...

Del I och framåt

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av klara - 12 mars 2016 10:35


  Nu gäller det att damma av sig vintermörkret och ta ett steg ut; ut i Ljuset, närma sig Solen. Och en dag i taget (det viktigaste först, som vanligt) kommer vi att närma oss det vi längtar efter och vill; det kanske inte kommer på en gång, som e...

Av klara - 17 oktober 2015 21:43


    Idag läste jag en artikel från The Telegraph på Shoebat.com. Obama säger att han vill hindra de allierade ifrån att slåss mot ISIS. Men de allierade svarar: “We Will Fight ISIS Alone Without Obama’s Support” ... Och Obama s...

Av klara - 2 februari 2013 00:24


  Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to truly love what you do. - Steve Jobs...

Av klara - 2 februari 2013 00:19

NU är den här!

Av klara - 1 februari 2013 20:25


  Nu var länge sen jag skrev här i bloggen igen.  Idag kände jag ett litet behov av att dela med mig. Det händer ju så mycket hela tiden! Och visst går tiden fort, om den nu finns? Det känns som om tiden krympt till 15-16 timmar per dygn! ...

klara...

på besök...

Fråga mig

1 besvarad fråga

GÄSTBOK*******

Kategorier...

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2007 >>>

Nya inlägg...

Vad tycker du...

Var vill du helst bo?
 I en Stad
 Nära Naturen
 På en Ö
 På en Annan Planet...

Arkiv...

Länkar...

RSS

Sabotera Spam - Klicka Här

Dagens Ord...

Pop

Populära bloggar

Följ bloggen

Följ på besök ... med Blogkeen
Följ på besök ... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se