Alla inlägg under mars 2008

Av klara - 24 mars 2008 10:15

Artikel 3
Barnets bästa ska alltid komma i första rummet.


FN:s konvention om Barnets Rättigheter, den så kallade Barnkonventionen,

består av 54 artiklar och kom för 18 år sedan.

Hur många brott mot den här lagen som tillkommit under dessa år, vet ingen.

Och straffen hamnar oftast i högen som växer med stämpeln: Frikänd, inga bevis eftersom Barn har betydligt lägre trovärdighet än vuxna...


Bilden är från childabuse.com 


Här är de andra 53 artiklarna i den korta versionen hos BRIS.

Av klara - 24 mars 2008 10:02

Skummar DN och hittar den här artikeln: Dyr lek på nätets fritidsgårdar...

Habbo Hotel är ett av världens största Barn- och Ungdomscommunities med sex miljoner besökare i månaden - 200.000 per dag!


Här kan Barnen skapa en figur i en virtuell värld och få ett eget hotellrum. Rummet kan de sedan inreda genom att köpa möbler, tavlor, tapeter och annat för "Habbopengar" som kostar runt en krona styck. Det som krävs är att Barnet kryssar i sin ålder - över 13 år - och målsmans tillstånd. Betalningen sköts via telefon eller SMS, skriver Jonas Cullberg i DN idag.


- För min dotter har det här varit ett sätt att köpa vänner, säger mamman som tycker att det är fruktansvärt att de här företagen tjänar snabba pengar på Barn. Antagligen skäms hon för att hon inte haft nån koll på vad hennes dotter gjort på internet, hon vill vara Anonym. Om hon valt att träda fram och berätta varför det gick så här långt, kanske många andra godtrogna föräldrar fått sig en tankeställare. Den här flickan bodde på Habbo i tre månader och många vuxna tycker att det är ganska lungt och skönt när Barnen sitter vid sina datorer. Det är i alla fall lugnare än att sätta en gräns och stå för den och följa upp konsekvenserna - om överenskommelsen bryts. I det här fallet blev det nu istället väldigt kännbart, för mamsen... I fredags kom nämligen räkningen för flickans Hotellrum på 35.000:- ...


Nordenchefen för företaget Sulake som driver Habbo Hotel, tycker att ansvaret ligger hos föräldrarna som måste bli mer delaktiga i Barnens internetvanor.

- Habbo är som en fritidsgård. Jag skulle inte släppa iväg mina Barn till en fritidsgård utan att veta vilka regler som gäller där och om det kostar att vara där, säger Lars Kristiansen.


Jaa, vad tycker ni?

Varför är inte ALLA Hotell till exempel gratis för Barn?







Av klara - 24 mars 2008 10:00

Mike Gravel om Hillary Clinton & Barack Obama...

Av klara - 24 mars 2008 09:50

The books posted here are read and recommended by World Prout Assembly.

They are not limited to the topic of economic democracy.

They include any and all books that increase consciousness and knowledge,


particularly with regard to the theme of justice and injustice,

as they manifest in this world.



PROUT stands for PROgressive UTilization Theory. It means, the progressive utilization and rational distribution of all the earth's natural resources. PROUT advocates another type of revolution called "nuclear revolution." In nuclear revolution, every aspect of collective life - social, economic, political, cultural, psychic and spiritual - is completely transformed. New moral and spiritual values arise in society which provide the impetus for accelerated social progress. The old era is replaced by a new era - one collective psychology is replaced by another. This type of revolution results in all-round development and social progress.

Av klara - 24 mars 2008 09:33

Av Kinas stadsbefolkning bor 38 procent i slum, och av den halva miljon som årligen flyttar till indiska metropolen Delhi hamnar 80 procent i slummen. Om sju år har Delhi en slumbefolkning på 10 miljoner - bakom varje siffra finns en Människa och det är såå tragiskt...


"Slummen lockar alla möjliga att projicera sina irritationer, sympatier eller åsikter. Elbolagsdirektören Boris Benulic menar i en krönika i Metro (4.12.07) att Slummens tillväxt är också välfärdens tillväxt. Ur det perspektivet är det bara att glädjas åt att brasilianska städers slumbefolkning växt från ett par få procent på 70-talet, till 37 procent idag. Kanske är det rentav slum vi behöver i Sverige för att få fart på vår tillväxt?" - Johan Berggren, chefredaktör på Ordfront magasin.


Hur stor kommer slumbefolkningen att vara i Sverige om, låt säga 10 år tror du?


BIlden är från worldproutassembly.org

Economy of the People, For the People and By the People!

Put Economic Power in the Hands of the People!


Av klara - 24 mars 2008 08:52

"Den mest effektiva formen av uppfostran är ju våld. Eller hot om våld. Det är fullt möjligt att knäcka Barn upp till elva, tolv års ålder med våld, eller med Super Nannys, eller vad man nu hittar på. Men vad vi också vet är att senast när Barnet kommer i puberteten så får föräldrarna/samhället tillbaka med ränta..." - Jesper Juul


Bilden föreställer en Bumerang Nebulosa från nasa.gov

Av klara - 23 mars 2008 23:36

Igår var jag hos Svarten och letade efter ett inlägg som jag läste på hans gamla blogg Himmel och Helvete och allt däremellan för länge sedan. Där fanns en liten animerad film om en Giraff app. Elisabeth Kübler-Ross´ teori om Döendets Fem Stadier:


  • Förnekande
  • Aggression
  • Köpslående
  • Depression
  • Acceptans

Idag kom Giraffen tillbaka i repris!

Väldigt trevligt, tack snälla Svarten.


Här är den.

Bilden är från zoo-berlin.de


Av klara - 23 mars 2008 21:20

Hittade den här sorgliga intervjun i Expressen av en slump och blev sittande mittemot Doktor Glas en stund. När jag kom ner i soprummet hade någon tömt en hel lägenhet hos en gammal God Man som dött. I pappersinsamlingen låg alla hans gamla originalutgåvor av Hjalmar Söderberg huller om buller...


"Har man rätt att döda en människa för att rädda en annan?"

Doktor Glas 1905 - Hjalmar Söderberg


Ja, om den andre är en av de inre, destruktiva delpersonligheterna som tillhör Skuggan som den kallas i psykologin, som långsamt tar livet av alla de andra, då har jag rätt att dräpa den fan! Eller snarare, för att rädda mig själv och mitt liv, behöver jag sluta spela teater, kliva ner från senen och lämna mina rollerfigurer för att bege mig ner i Källaren och krama min Skugga ... som Debbie Ford skriver om.


"Har du sett, har du hört en sådan bortglömd, herrelös hund, då han sträcker hals mot himmelen och tjuter, tjuter? De andra hundarna luska sakta bort med svansen mellan benen; de kunna ju icke trösta och icke hjälpa."

En Herrelös hund 1898 - Hjalmar Söderberg


"Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna någon slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst."

Doktor Glas 1905 - Hjalmar Söderberg


"Jag har intet hem och ingen varaktig stad, och mitt hjärtas oro driver mig hit och dit som ett blad för vinden."

Hjärtats oro 1909 - Hjalmar Söderberg


Vi kan hjälpa varandra en bra bit på Vägen genom att dela med oss av det vi har. Men villigheten att sluta Fred med Nattmänniskan, kan vi aldrig ge bort till någon annan... Det är såå sorgligt att en så fantastiskt kreativ och begåvad man som Torsten Flinck inte kan komma till ro...


Må alla varelser, synliga och osynliga, bli Lyckliga och uppnå sinnesfrid!


Bilden är från thorstenflinck.se

klara...

på besök...

Fråga mig

1 besvarad fråga

GÄSTBOK*******

Kategorier...

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Nya inlägg...

Gamla inlägg...

Vad tycker du...

Var vill du helst bo?
 I en Stad
 Nära Naturen
 På en Ö
 På en Annan Planet...

Arkiv...

Länkar...

RSS

Sabotera Spam - Klicka Här

Dagens Ord...

Pop

Populära bloggar

Ovido - Quiz & Flashcards