Direktlänk till inlägg 20 maj 2008

Hur tänker valdödarna...

Av klara - 20 maj 2008 08:37

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... Island dödar valarna igen efter 14 års uppehåll.

Förra året sa Islands fiskeminister Einar K Gudfinnsson att ”Det finns ingen anledning att fortsätta med kommersiell valfångst om det inte finns någon efterfrågan. Men nu är de igång igen och ”Regeringen har tilldelat valfångarna en kvot på 40 djur under säsongen 2008"!

Vilket jävla språk!

Och hur står det till med den Empatiska kvoten?

Här kan du läsa om valköttsskandalen i Japan.


Under den senaste veckan har de isländska departementen och ambassaderna bombarderats med protester mot valjakten. Om två veckor anländer Greenpeace med Rainbow Warrior.

Tack Gode Gud för den Gröna Freden!!!


"Valsafari med turisterna är mer lukrativ än själva jakten" skriver DN och 2006 försvarade Island sitt beslut att döda några stycken! med att jaktkvoten var starkt begränsad och att det återspeglade att Island tog HÄNSYN till den internationella synen på kommersiell valjakt.


Ja, nu undrar jag vad de ska försvara sig med den här gången?

Har Island tänkt att nästa turistattraktion blir att lotsa turister bland de slaktade valkropparna? Eller ska besökarna roa sig med att titta på föräldrarlösa vikvalsungar?


ps.

Hittade ett gammalt inlägg från 3 november 2006 av Joakim Henriksson som skrev att "Valar är ungefär lika dumma i huvudet som kossor " och applåderades av "Fredrik"

som klämde i med: "Det här är för bövelen dumma fiskar med gigantiska huvuden!"
Och "Fjalars" kommentar: "Det finns sex miljarder människor. Där har vi problemet.

Det är minst 5,9 miljarder för många..." .

Det är intressant att läsa det här inlägget och kommentarerna och känna efter vart

orden landar någonstans... Jag tänker på den där lilla gradens förskjutning som förvandlar en ljuv dröm till rå terror. Typ det där Fritzl sa, att han tyckte det var en vacker tanke att skaffa Barn med Elisabeth.

Dessutom är det otroligt intressant att bloggen heter kulturrevolution.se och fortfarande tror att det pågår ett krig mellan Höger och Vänster...

Utdrag ur manifestet:
"Vi tror inte på revolutioner. Men vi tror på förändring och vi tror att varje människa kan, och måste, ingripa i sitt eget liv. Vi tror på människan som inte vill vara ett offer för omständigheterna, utan snarare lära sig att hantera omständigheterna.".

Låter det inte vackert?

Och det fortsätter: "...ökande förståelse för borgerliga värderingar ger en möjlighet att äntligen ta strid med vänsterns elitstyrka av åsiktspoliser...".

Det blir faktiskt också aningen tragikomiskt att sätta manifestets drivkraft i ett större perspektiv:

"Vad innebär en borgerlig kultursyn? Det är framförallt ett sätt att leva, det är att envist, närmast tjurskalligt, vägra låta någon förvandla människan till ett offer för större sammanhang..."

Manifestet slutar med:

"Mitt liv börjar i mina tankar och i mina känslor. Du kan inte reducera mig till en del av en samhällsstruktur eller ett statistiskt råmaterial. Människan är så mycket större än så".

Ja, hur storsint kan en enda Människa bli?

Under "Regler" visar kulturrevolutionärerna förresten att de bryter mot sina egna föreskrifter, men det kanske ingår i strukturen...

"Kommentarer som inte syftar till annat än att vara nedlåtande oreringar tas bort.".

ds.

 
 
Ingen bild

David

20 maj 2008 10:14

"Och hur står det till med den Empatiska kvoten?"
"Eller ska besökarna roa sig med att titta på föräldrarlösa vikvalsungar?"

Jag hoppas verkligen du är vegetarian annars har det verkligen blivit kortslutningen i ditt rationella tänkande. Hur gulligt eller vackert ett djur är har absolut INGENTING att göra med hurivida det är rätt att döda/äta djuret eller inte.

Minkvalarna är heller inte så få att en begränsad jakt som den som Island, Japan och andra ägnar sig åt hotar att utrota dom. Enligt IUCN är dom i kategorin "Lägre risk" och "Near threatened". Dvs i dagsläget INTE threatened. Det är inget massfiske det är frågan om, valarna kommer inte dö ut om vi tar några per år.

Om ni valtokar ändå kunde hålla er till att endast använda (1) ekonomiska argument som det om turismen och (2) argument om utrotninigfara skulle ni kanske ha en chans att övertala någon. Men så fort ni börjar snacka om den "empatiska kvoten" förlorar ni all trovärdighet och man inser att er argumentation är på samma nivå som 13-åriga flickor som tycker om gulliga hundar.

 
Ingen bild

klara

20 maj 2008 10:57

Hej David, tack för din kommentar. Ja, jag är vegetarian (och du får gärna dua mig). Jag rekommenderar dig att titta på Shaun Monsons film ”Earthlings” och bläddra lite i Emoto Masarus bok om Vatten, och sedan kan du väl skriva en ny kommentar om din egen Empatiska Kvot. Trovärdighet och argumentation är egentligen bara intressant ur det individuella perspektivet tycker jag...
Massa Kärlek till dig/
klara

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av klara - 12 mars 2016 10:35


  Nu gäller det att damma av sig vintermörkret och ta ett steg ut; ut i Ljuset, närma sig Solen. Och en dag i taget (det viktigaste först, som vanligt) kommer vi att närma oss det vi längtar efter och vill; det kanske inte kommer på en gång, som e...

Av klara - 17 oktober 2015 21:43


    Idag läste jag en artikel från The Telegraph på Shoebat.com. Obama säger att han vill hindra de allierade ifrån att slåss mot ISIS. Men de allierade svarar: “We Will Fight ISIS Alone Without Obama’s Support” ... Och Obama s...

Av klara - 2 februari 2013 00:24


  Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to truly love what you do. - Steve Jobs...

Av klara - 2 februari 2013 00:19

NU är den här!

Av klara - 1 februari 2013 20:25


  Nu var länge sen jag skrev här i bloggen igen.  Idag kände jag ett litet behov av att dela med mig. Det händer ju så mycket hela tiden! Och visst går tiden fort, om den nu finns? Det känns som om tiden krympt till 15-16 timmar per dygn! ...

klara...

på besök...

Fråga mig

1 besvarad fråga

GÄSTBOK*******

Kategorier...

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Nya inlägg...

Gamla inlägg...

Vad tycker du...

Var vill du helst bo?
 I en Stad
 Nära Naturen
 På en Ö
 På en Annan Planet...

Arkiv...

Länkar...

RSS

Sabotera Spam - Klicka Här

Dagens Ord...

Pop

Populära bloggar

Ovido - Quiz & Flashcards