Direktlänk till inlägg 31 augusti 2009

Ett fingeravtryck...

Av klara - 31 augusti 2009 00:29


Produktionsbolaget Eyeworks är i blåsväder igen. Den här gången handlar det om dokusåpan Den stora resan och Sveriges Television får kritik. Eyeworks har struntat i Nambias regler för filminspelningar och utnyttjat deltagarna från folkgruppen Himba, skriver Ekot. De har betalats med majsmjöl och 50 namibiska dollar per dag - ungefär 45 svenska kronor - för att vara med i programmet, säger Zeka Alberto som är jurist på människorättsorganisationen Legal Assistance Centre, LAC och upprörs över att ingen av de ansvariga tog kontakt med honom för att reda ut saken innan de lämnade landet. Den stora resan börjar sändas i SVT den 8 september och handlar om tre svenska familjer som flyttar hem till minoritetsfolk i Namibia, Vanuatu och Indonesien. Syftet är att skildra de svenska familjerna och de kulturkrockar de utsätts för. LAC har den namibiska regeringens uppdrag att företräda minoritetsgrupperna och alla som vill filma måste få tillstånd innan de sätter igång en produktion. Enligt Alberto fanns det visserligen ett avtal, ett handskrivet papper där det dock var omöjligt att se vem från byn som skrivit på. Avtaletet var undertecknat med ett fingeravtryck...


Det blev en "fnurra på tråden" säger Eyeworks vd...


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av klara - 12 mars 2016 10:35


  Nu gäller det att damma av sig vintermörkret och ta ett steg ut; ut i Ljuset, närma sig Solen. Och en dag i taget (det viktigaste först, som vanligt) kommer vi att närma oss det vi längtar efter och vill; det kanske inte kommer på en gång, som e...

Av klara - 17 oktober 2015 21:43


    Idag läste jag en artikel från The Telegraph på Shoebat.com. Obama säger att han vill hindra de allierade ifrån att slåss mot ISIS. Men de allierade svarar: “We Will Fight ISIS Alone Without Obama’s Support” ... Och Obama s...

Av klara - 2 februari 2013 00:24


  Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to truly love what you do. - Steve Jobs...

Av klara - 2 februari 2013 00:19

NU är den här!

Av klara - 1 februari 2013 20:25


  Nu var länge sen jag skrev här i bloggen igen.  Idag kände jag ett litet behov av att dela med mig. Det händer ju så mycket hela tiden! Och visst går tiden fort, om den nu finns? Det känns som om tiden krympt till 15-16 timmar per dygn! ...

klara...

på besök...

Fråga mig

1 besvarad fråga

GÄSTBOK*******

Kategorier...

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Nya inlägg...

Vad tycker du...

Var vill du helst bo?
 I en Stad
 Nära Naturen
 På en Ö
 På en Annan Planet...

Arkiv...

Länkar...

RSS

Sabotera Spam - Klicka Här

Dagens Ord...

Pop

Populära bloggar

Följ bloggen

Följ på besök ... med Blogkeen
Följ på besök ... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se