Alla inlägg under september 2009

Av klara - 28 september 2009 10:15


CC  

Bästa sättet att förutsäga Framtiden är att Skapa den...

Peter Drucker

Ett urval av hans intressanta böcker...

Av klara - 27 september 2009 18:23

Snart kommer Peter LeMarcs bok 100 sånger - och sanningen bakom dem.Han letade fram gamla almanackor, tejper och tidningsurklipp för att få ledtrådar till när han skrev låtarna.  

Det var som Prousts madeleinekakor, säger han, man får en bit och plötsligt kommer allting tillbaka...

Min lillebror kommer att bli överlycklig, han älskar LeMarc...


Av klara - 27 september 2009 17:56

 

Hittade den här hos homopoliticus...

Här är mitt förra inlägg om Idoljuryn...

Fler artiklar om Idol...



Av klara - 27 september 2009 08:23

     

Empty pockets never held anyone back.

Only empty heads and empty hearts can do that...

Norman Vincent Peale



Av klara - 26 september 2009 10:23


Svinalängorna i Ystad 

Susanna Alakoskis roman Svinalängorna fick Augustpriset 2006. Många läsare blev förvånade och och kunde inte riktigt förstå att det kunde vara såå hemskt att växa upp i Sverige på 70-talet. Själv blir jag förvånad över att någon kan bli förvånad över det. Titta hur det sett ut, ser ut och kommer att se ut när det gäller supandet här uppe i Spritbältet som det kallas.

Vad förvånas vi över?

Att Mammor och Pappor och Tanter och Farbröder och Moster och Morbor också precis som den trevliga Tandläkaren och Sotaren som hälsar så artigt och är så glad jämt och Farmor och Farfar och många andras föräldrar och syskon och släktingar super och super och tappar kontrollen och slår sina Barn och ligger och spyr och nästan har ihäl varandra och välter bord och trasslar in sig i sladden till lampan som välter så det blir kortslutning och kissar på sig och sen vaknar som om ingenting har hänt.  

Så farligt var det väl inte!

Nej, inte för dem som har glömt hur de tog sig hem eller hemifrån eller i säng eller ur badkaret eller upp från källatrappan där de föll handlöst utan att bryta nacken av sig. För dem var det ingenting. Och när de kommer ut i köket är alla spår bortsopade och klockan tickar som vanligt och ingen säger något annat än ett lågmält Hej på sin höjd.. Om ens det. För den som inte behöver ta konsekenserna är supandet ingenting konstigt alls. För alkoholisten och för en utomstående som inte förstår är likheterna i förnekelsen otäckt slående. Och ju fler som tittar bort desto längre ner i avloppet försvinner Barnen försvinner precis som den där loskan gjorde som fastnade på Mammas kind när Pappa skulle hämta pengar i kakburken som var tom och skrek så rutorna sprack och Mamma drog fram kökskniven och sa Om du inte försvinner nu på en gång då dödar jag dig! Och det gjorde hon också och Pappas blod rann ut ur halsen där knivbladet fastnade och grannarna stod bakom gardinerna och svettades när han stapplade hela vägen fram i ultrarapid mellan radhusen med köksniven från Epa i ena handen och kakburken i den andra. Men inte dog han då heller. Alkoholister överlever det mesta och återhämtar sig alltid alldeles för länge.

Är det så svårt att förstå det?

Ibland tar det flera veckor för en Förälder att nyktra till. Som i Susanna Alakoskis bok som har premiär på Ystad Teater den 7 november. Ibland tar det flera år och ofta är Döden det enda som får dem att släppa taget om flaskan. För Barn innebär föräldrars och andra vuxnas supande oerhörda förluster med tunga upplevelser som plöjer djupa spår på den ömtåliga stigen där självkänslan och tilliten ska gro.

Barn till alkoholister lever med bräckliga livlinor långt upp i åren och försöker gömma och fylla det Svarta Hålet inombords så gott vi kan. Men det kan vi inte. Inte när vi är Barn och inte när vi vuxna heller. Utan hjälp blir det för mycket för oss, Det krävs en Medveten helomvändning för att bryta det dysfunktionella arvet och alla som låst i in sig i garderoberna, fått spö, skämts ihjäl, torkat spyor, varit hungriga alldeles för länge och försökt få tyst på lillebror som vrålade så fort festen började och aldrig ville somna och aldrig ville vakna heller när han väl somnat, vet hur det känns när Hjärtat sitter i halsgropen i flera år och när som helst kan hoppa ut och försvinna.

Hur kommer det sig att vi har så svårt att förstå det?

Är det överraskande att det är just Lillebror och Lillasyster vi möter utanför porten de där råkalla vinterdagarna när det bara är Heroinet som kan bota smärtan som grävt sig in som sjukhussjuka i den mjuka Själen?

Jag tycker inte det.Jag tycker att det är alldeles följriktigt och så onaturligt att det blir naturligt.

Att inte alla vi som förlorade vår Barndom i ett alkoholisthem hamnade där är däremot mycket förvånande. Och tack och lov det just det som ger Hopp för alla som försöker överleva i ett Svart Hål.

Kan Susanna Alakoski så kan du och jag också.

Be om hjlälp!

Säg som det är.

Det finns många som gått före dig ut ur Mörkret...


Här är Susanne Alkoskis böcker och böcker hon varit medförfattare till

Svinalängorna

Tala om klass

Lyckliga slut: sjutton berättelser om vardagsvåldet

Noveller för världens barn

Fejkad orgasm


Av klara - 26 september 2009 08:39

IS  

Temperaturen stiger över hela Planeten. Här är filmen om Mayakalenderns Profetia igen.

Se den.

Här finns många många många intressanta saker som förmedlas av Drunvalo Melchizedek!

Klicka dig vidare tills du sett alla delar.

Och se den igen!

Jag är inne på min tredje visning nu och ska titta tills jag känner ännu mer av det som är Sant...


klara...

på besök...

Fråga mig

1 besvarad fråga

GÄSTBOK*******

Kategorier...

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Nya inlägg...

Gamla inlägg...

Vad tycker du...

Var vill du helst bo?
 I en Stad
 Nära Naturen
 På en Ö
 På en Annan Planet...

Arkiv...

Länkar...

RSS

Sabotera Spam - Klicka Här

Dagens Ord...

Pop

Populära bloggar

Ovido - Quiz & Flashcards