Direktlänk till inlägg 26 oktober 2009

Pölsa has no fear ’cause he’s got a lot of beer...

Av klara - 26 oktober 2009 17:57


     

Minns ni Pölsa i Smala Sussie av Ulf Malmros?

Idag skriver SvD om hans nya film Bröllopsfotografen som hade premiär 16 oktober. Här spelar Björn Starrin (som spelade Pölsa, på Facebook har Pölsa 22016 medlemmar...) Robin som är bröllopsfotograf och ser ut som Dregen och pratar bred värmländska. Han får ett uppdrag att fotografera ett överklassbröllop i Djursholm och förälskar sig i brudens syster. Robin försöker göra om sig för att passa in i den fina världen och filmen verkar ganska rolig. Kjelle Bergkvist (som alltd är med i Malmros filmer) säger att den är djup också! Regissören säger att filmen inte är en dokumentär, men 90 procent av det som är med har han själv sett, hört eller varit med om...

Filmkonsulenten Lisa Ohlin på Sfi beviljade förresten 8 miljoner till Bröllopsfesten.


Det jag minns mest av Ulf Malmros är den fantastiska tv-serien Rapport till himlen från 1994 - med bland andra Stellan Skarsgård (spelar psykiskt instabil polis), Marika Lagercrantz, Simon Norrthon, Lena T Hansson med flera. Och Kjelle Bergqvist förstås, som prästen Allan. Här var Ulf Malmros inspirerad av David Lynch (Twin Peaks och Blue Velvet) och gjorde en skräckbetonad melodram om ungdom, kärlek och död som är väldigt mystisk och vacker. Han klippte den själv också om jag inte minns fel.


Serien inleds med bingoutroparen Viktor (Johan Widerbergl) som vaknar efter en nära-döden-upplevelse med en märklig förmåga. Han ligger livlös i tolv minuter och när han kommer tillbaka kan han se och tala med döda människor som vandrar runt i själslig förvirring. En av dem är Anna (Lina Englund ) som nyss mördats. Anna ber Viktor om hjälp. Himlens lagar kräver att den som berövats livet ska fylla i en rapport där mördaren ska namnges. Men Anna vet inte vem han är. Viktor förälskar sig i den döda Anna och förstår att om han lyckas, förlorar han henne för alltid. Och om han misslyckas är Anna dömd för evigt. De har en vecka på sig. Mördaren har redan valt ut nästa offer... 


Ulf Malmros har också gjort Silvermannen som kom 1996 och handlar om duschkabinfrsäljaren John Cristiansson (Kjelle B) som dyker upp i den lilla orten efter att ha varit försvunnem i fem år...

2000 kom Den bästa sommaren där begravningsentreprenören Yngve Johansson (Kjell Bergqvist) varje sommar tar emot två problembarn över sommarlovet i hopp om att göra dem till bättre medborgare...

Tjenare Kungen kom 2005 och handlar om Abra drömmer om punk och fester och när hon träffar Millan som roddar åt ett band, lämnar hon raggarnas bilar och korvar i hålan där hon bor. Millan och Abra startar bandet Tjenare kungen och bestämmer sig för att ge ut en singel innan jul...

Just det, Ha ett underbart liv också från 1992 om Peter (joodå, Kjelle B igen) som liggeri lumpen och får han reda på att hans flickvän i Stockholm har ihop det med hans bästa vän...


 
ANNONS
 
coz

coz

28 oktober 2009 06:59

NICE!
(Mig blir du inte av med!)
se...uuu...zäta....

http://fader-coz.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

klara

28 oktober 2009 10:26

Låter bra Coz =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av klara - 12 mars 2016 10:35


  Nu gäller det att damma av sig vintermörkret och ta ett steg ut; ut i Ljuset, närma sig Solen. Och en dag i taget (det viktigaste först, som vanligt) kommer vi att närma oss det vi längtar efter och vill; det kanske inte kommer på en gång, som e...

Av klara - 17 oktober 2015 21:43


    Idag läste jag en artikel från The Telegraph på Shoebat.com. Obama säger att han vill hindra de allierade ifrån att slåss mot ISIS. Men de allierade svarar: “We Will Fight ISIS Alone Without Obama’s Support” ... Och Obama s...

Av klara - 2 februari 2013 00:24


  Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to truly love what you do. - Steve Jobs...

Av klara - 2 februari 2013 00:19

NU är den här!

Av klara - 1 februari 2013 20:25


  Nu var länge sen jag skrev här i bloggen igen.  Idag kände jag ett litet behov av att dela med mig. Det händer ju så mycket hela tiden! Och visst går tiden fort, om den nu finns? Det känns som om tiden krympt till 15-16 timmar per dygn! ...

klara...

på besök...

Fråga mig

1 besvarad fråga

GÄSTBOK*******

Kategorier...

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Nya inlägg...

Gamla inlägg...

Vad tycker du...

Var vill du helst bo?
 I en Stad
 Nära Naturen
 På en Ö
 På en Annan Planet...

Arkiv...

Länkar...

RSS

Sabotera Spam - Klicka Här

Dagens Ord...

Pop

Populära bloggar

Följ bloggen

Följ på besök ... med Blogkeen
Följ på besök ... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se